Världens bästa Harry

Harry kommer bli världens bästa storebror! Idag på ÖF var de en bebis där på en filt och först tittade han lite nyfiket och försiktigt, sen satte han sig ner brevid och smekte honom på huvudet. Jag var SÅ nära gråten ♥. Min fina underbara kille, du kommer bli världens bästa bror!



Längesedan..

Japp, de är fan ap dålig uppdatering här på bloggen men jag mår bara piss hela tiden och när jag väl mår bra vill jag fokusera den tiden på Harry.
Så ja, mitt liv är inte så jävla roligt just nu.

Nästa vecka åker vi iaf HEM!! Jaaaaaa, gud vad jag längtar. Blir så jävla skönt att komma hem till mamma o pappa, få lite julkänsla o bli tagen hand om :D. Och att Harry får någon som orkar gå ut med honom och någon att leka med.
Nej jag längtar så jag spricker!!

Nu har jag iaf gått 14 fulla veckor och träder in i vecka 15 idag, tiden rullar på och jag längtar tills skiten är över!
Märks att de är min andra graviditet, de är inte alls lika roligt eller spännande.
Första graviditeten så var ju allt nytt! Man visste ingenting, kollade upp vad som hände vecka för vecka osv osv. Med Harry hade jag redan nu köpt de första plaggen o kollade barnvagnar osv, nu har jag inte ens börjat titta på babykläder eller nått!
Vill som sagt mest att de ska vara över. Ser inte något nöje i att vara gravid.
Stackars Krister.. hans första barn och jag typ skiter fullständigt i graviditeten. Stackarn, jaja så är de! Lev med de:P

Graviditetskalender

Gravid vecka 15

Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden
Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden

Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

Gravid igen

Många kvinnor som har barn tidigare tycker att de ägnar barnet i magen för lite uppmärksamhet, vilket skapar skuldkänslor. Det är naturligt att inte vara lika uppfylld av sin graviditet när det samtidigt finns äldre barn att ta hand om. Njut när du kan och hinner. Läs mer om att vara gravid igen.

Pappa/partner

Stundtals kan det vara besvärligt att leva med en gravid kvinna. Humörsvängningarna kan periodvis vara stora. Ena stunden kan hon vara hur glad som helst, nästa stund kan allt vara botten. Eftersom du står närmast kan du få klä skott för en del av hennes nedstämdhet. Du kan påverkas av detta och själv bli både ledsen, arg och frustrerad och undra hur det här ska gå. Försök att inte låta det påverka er relation allt för mycket.

Relationen

Under graviditeten kommer ni båda mer eller mindre att genomgå en psykologisk utveckling där nästan alla relationer mer eller mindre förändras. Utveckling sker av relationen till er själva, till varandra, till era egna föräldrar, eventuellt tidigare barn och även till andra närstående. Man bearbetar sin situation i tankar, drömmar och handlingar. Dolda och öppna konflikter kan behöva bearbetas. I parrelationen kan nya beteendemönster tvingas fram. Nu om inte förr ska ni träna er i kompromissandets konst. Förmågan att arbeta sig igenom svårigheter är mycket stor under graviditeten, allt arbete som utförs under denna tid gör att ni står bättre rustade inför det som väntar. Ta er tid för varandra och våga prata med varandra om hur ni känner och tänker.

Egna tankar: Min gravid mage jag hade i början har försvunnit och har gått ner 5-6 kilo hitils. Försöker äta o dricka mycket, samt ta illamående tabl men de hjälper inte så mycket så kräks oftast ändå.

Längtar tills illamåendet är över och jag kan vara normal igen. Vill vara en bra och normal mamma åt Harry!