Öf

Nyss hemkommen från öppna förskolan.. de var väl sådär.
Alla är ju mycket "äldre" än mig och typ ser ner på mig?
Var en man där som frågade vad som hänt, ang hans blåtira, och jag berättade de att jag glömde spänna fast honom i vagnen så han trilla ut- och tror ni inte då att någon jävla f*tta säger: Åh men gud vad hemskt! Jag hade ALDRIG glömt det..!
Nehe, men fan vad bra för dig då att du är en super morsa som aldrig blir stressad och att dina barn aldrig slår sig! Good for you!

Blir så less, så seriöst bara för att jag är yngre så är jag sämre än er? Jag är inte ens värd att hälsa på? Trodde vuxna människor skulle vara MOGNA? Inte alla tydligen.
Men jag gör de för Harrys skull, han hade jätte kul! Han lekte och for runt :)
Men tror ni inte att han snubblar och slår i hakan då? Jo, så nu har han ett litet sår där också! Och sen slog han i pannan IGEN.. usch. Ungen bara ramlar ju, och det är faktiskt inget jag kan göra någonting åt! Kan inte hålla i honom och kolla honom vareviga sek.

Jag gör ju fan allt för Harry.

_

Nog om de!
Har varit dålig uppdatering för min fina fyllde ju 20 år i lördags! Grattis i efterskott älskling ;).
Så de har varit fullt upp hela helgen! :)

Nu ska jag duscha och sen vila, mår så illa idag!
Ha en bra dag

Hemsk mamma

Har en dålig dag idag och känner mig som en urusel mamma!
Skulle hoppa på bussen och Harry bara grät o var tjurig och bussen, blev stressad och glömmer att spänna fast honom- han ramlar ut vagnen (de där JÄVLA bussarna sänker ju för fan inte ner sig!!!!) och slår upp ett skrapmärke i kinden så de börja blöda. Han gråter hysteriskt och bussen börjar köra fast jag står mitt i allt med vagnen o"spänd" och en unge som är jätte ledsen. Fan vad förbannad jag blev, skrek åt idiot att han fan kan vänta tills vi satt oss ner och hunnit ställa iordning allt.
Tror ni jag hade mobil då så jag kunde ringa vårdcentralen , ehm NEJ. För den ramlade ner i hinken jag har ståendes vid sängen inatt (Harry har haft en skrik natt så märkte inget) så mobilen har alltså legat i vatten i FLERA timmar och helt fucking paj.. sen dessutom tog jag fel buss eftersom jag var stressad, så de blev  ju en jävligt onödig busstur fram o tillbaka.
Men fick iaf 25 % på Harrys vinteroverall , yey. Lite ljus i mörkret... Morr.

Tror jag går o städar nu, är på GANSKA dåligt humör.



Harrys nya overall

Hormoner

Ens hormoner är verkligen i obalans när man gråter till Lejon kungen!
Går in i vecka 8 idag :).
Känns skönt, ett steg närmare friheten (= inge illamående).
Tycker så synd om Harry bara, vill inte att han ska få "lida" bara för att jag väljer att ha ett till barn, men just nu spyr jag ju bara o är svag.
Ska ringa mvc så de får skriva ut illamående tabl, för de funkar inte de här!

Fakta vecka åtta:
Barnet
Embryot är ungefär lika stort som ett krusbär. Nu ser man tår och fingrar tydligare. Hjärt-konstruktionen är utvecklad. I ansiktet kan man se överläppen, nästippen och ögonlocken. Bröstkorgen växer och sträcker ut embryot. Man kan redan nu mäta viss aktivitet i hjärnan. Armbågarna och knälederna utvecklas och armarna blir längre. 
Längd huvud till stjärt: 19 mm.


Mamma
Många gravida börjar känna avsmak för viss mat, tobak och alkohol. Håret kan kännas mer svårskött än vanligt. Vissa kvinnor upplever att de får tjockare och blankare hår under graviditeten. Ökade flytningar är vanligt. Det är helt normalt så länge det inte kliar eller gör ont. Om du får blödningar bör du kontakta din barnmorska. Ofta är det inget farligt men kan vara en förvarning om missfall. På grund av den förändrade hormonbalansen i din kropp kan du få akne. Dina kläder kan kännas trånga. Livmodern har vuxit från storleken på ett päron till en grapefrukt ungefär. Den värker likt mensvärk då den växer och tar plats.

Pappa/partner

Det kan kännas spännande att gå på första besöket hos barnmorskan. Där får ni information om vad som händer under graviditeten och vilka hållpunkter ni har på vägen. Läkarbesök, ultraljud, föräldragrupper, eventuella andningskurser, hur det ser ut på förlossningsavdelningarna i länet med mera. Barnmorskan ställer frågor för att få relevant information om er som kan påverka graviditeten. Vid besöket får ni också möjlighet att ställa frågor. Och tveka inte att som partner och/eller blivande pappa fråga om allt du undrar över.

Hos barnmorskan/kontroller
Någon gång mellan vecka åtta och tolv, i bland tidigare, är det dags för inskrivning hos barnmorskan. Där får du bland annat lämna olika prover och ni får möjlighet att prata om fosterdiagnostik. Alla gravida kvinnor erbjuds att göra en ultraljudsundersökning vid vecka 17-20 och du kan själv välja vilken ultraljudsmottagning du vill göra din undersökning på. Det är barnmorskan eller läkaren som skickar remissen till den mottagning du har valt.




Natten från helvetet

Vilken jävla natt/morgon.. jajamensan. Man ska inte tro att de räcker med att vakna och kräkas hela natten, nej de ska fortsätta hela morgonen också.
FYYY säger jag bara för att vara gravid, FY.
Tur att Harry sov gott..

Idag ska vi inte göra någonting, de blåser ute och regnar så blir innesittar dag igen.
Tänker gå och sova med Harry sen igen, de behövs!

Fy att jag ska må så dåligt.. trodde jag skulle slippa. Men icke ska nicke.. är ganska orolig över flygresan hem i början av nov, kräktes ju sist på flygplanet och då måste jag inte ens illa så som jag gör nu. Åh vad jobbigt allt känns, men jag gör mitt bästa för Harry iaf <3 :).

Haha, om ni bara ANADE hur länge de tog för mig att skriva detta lilla pga mitt illamående.
Tror inte de blir uppdatering ikv. Ha en bra dag

Ursäkta...

.. men detta är bara vidrigt!


Bild tagen på Barnens hus i Umeå. Det är för jävligt. Barbiedockan har alltid varit smal och kritiserades för sin överdrivna figur redan på min tid. Att hon kunde blir smalare trodde jag var omöjligt. Rimligtvis borde hon bli tjockare med tanke på hur vårt samhälle ser ut. Härmed bojkottar jag barnens hus för alltid. För den här kroppen är anorektisk. Även med 70-tals-mått mätt. Undrar om jag ens kommer kunna sova nu för att jag är så förbannad! Tillhörande: Anna åkesson

Så himla sjukt! Är DETTA de våra barn ska växa upp med!?
Jag är ärligt chokad.. jag VILL inte neka min dotter (om jag får en dotter) att leka med barbiedockor.. men om de är så framtiden ska se ut MÅSTE jag!
Usch.. vad fan är samhället på väg!!?

Blåsigt

Tror vi väntar med att gå ut en eller två dagar till, så Harry blir frisk ordentligt. Han ser redan mycket piggare ut och är på bättringsväg- kanske för att vi hållt oss inne?
Dessutom så hostar han så jäkla mycket när han anstränger sig. Lät honom springa runt på en stor gräsplätt igår med MASSA löv, men han hostade som en galning och var nära att kräkas.. så nej. Vi håller oss inne lite till!

Harry bullen sover just nu och jag måste/ska duscha.. hatar att man känner sig så ofräsch när man mår illa/är sjuk. Jag gör de iaf!
Sen ska jag städa badrummet och sovrummet.
krister tog hand om köket igår och jag städade vardagsrummet. De går lite långsammare för mig bara eftersom jag mår illa och kräks ibland (blää). Men som tur är är det ju inte lika illa som med Harry. Då kräktes jag dag och natt.

Nej, ska plocka undan allt Harry stökat fram nu och sen duscha!
Ha en bra dag


Älskar hösten, den är så underbart vacker!

Medicin

Nu har vi nys kommit hem från läkaren och de gick bra. Han fick medicin som astmatiker tar (för att han ska kunna andas på nätterna och ta bort trycket från öronen o näsan) och hans öron var VÄLDIGT röda så de kan vara öroninflammation på g, men vi får se-hoppas INTE.

Fick väga honom också och han väger11 kilo nu, herreud. Han har ju gått upp jätte mycket i vikt :D
Stora killen<3.

Nu börjar jag må illa  så måste avsluta

Vårdcentralen nästa!

Nu drar vi alldelens strax till vårdcentralen, jag och bullen!
Hans hosta går ju aldrig över och stackarn gråter då han hostar  och får störd sömn!
Nej, måste kolla så de inte behövs penecellin kur!

Skriver sen hur de gick!


Två st!?

Gud vad jag nojjar för att de kanske ligger TVÅ där inne?
Jag menar.. va? Vad gör vi då? Hur ska jag klarar tre små blöjbarn "själv"? Krister måste ju jobba.. AHH. Vill ha ultraljud NU! Vill inte gå i denna ovisshet..
Men säkert bara jag som är chokad över att jag har mage nu, eftersom jag inte fick någon fören i vecka 30 med Harry.

Tack btw till alla grattis,säkert många som tycker man är dum i huvudet men de kan inte jag göra någonting åt. Detta är mitt liv och jag ska leva de :).

-

Harry är på bättringsväg nu iaf! Lilla bubben <3. Näsan har slutat rinna o ögat är bra, bara den där jäkla hostan kvar!
Hoppas han blir bättre snart så vi kan börja med våra nya rutiner :D.
Har börjat känna av illamående rätt mycket nu också.. fan. Jag trodde jag skulle slippa denna gång?
Men jag får ta illamående tabl och kämpa på! Harry ska INTE lida bara för att bebis där inne ställer till de lite med mående ;).

Idag om jag kan/orkar ska jag ta ett städryck! Känns som att de behövs nu. Byta alla lakan,vika tvätt, tvätta, skura osv osv.

Jaja, ska mysa med min bulle nu (Harry alltså). Ha en bra dag :)


Bild från i sommras!

Magen

Så här ser min mage ut just nu



Visst att man hört att man får mage tidigare vid andra graviditeten men jag menar HALLÅÅ??? Ungen där inne är stor som ett hallon liksom.. HUR kan jag redan vara så stor?
Tänk så är de TVÅ?? Guuud vad hemskt..

Aja, ska fortsätta med maten nu. Ville bara visa ;D

Storebror

Harry ska bli storebror!
Aaa, de är sant- jag är gravid igen och Harry ska få en lillebror eller lillsyster.

Hitils har graviditeten gått bra, inte alls så där illamående som med Harry eller så. Men ser dock redan väldigt gravid ut (svullen som fan)och mina bröst är ömma till tusen!!
Känner dock av illamående ibland men de är inte så farligt.

Är i vecka 7 just nu,men på onsdag går vi in i vecka 8! Tiden bara rusar iväg.. :)

Nu är embryot ungefär 1 centimeter långt (ungefär så stor som ett litet smultron) och har tydliga fingrar och tår med lite kvarvarande simhud emellan. Embryot rör sig i plötsliga perioder av intensiv aktivitet. Levern producerar massor av röda blodkroppar tills benmärgen har utvecklats och tar över den rollen.

När bebisen är sju veckor börjar en mycket dynamisk period. Från och med nu och fram till 20 veckor kommer bebisen att växa snabbt och de kroppsdelar som formades under de första veckorna (som hjärtat och hjärnan) kommer att fortsätta utvecklas och bli mer specialiserade. Tänderna och gommen håller på att formas och öronen fortsätter att utvecklas. Fostrets hud är papperstunn och blodådrorna syns tydligt.

Du befinner dig i första trimestern, vilken är då många får vanliga graviditetsbesvär. Det kan t ex vara svårt att behålla maten om du är väldigt
illamående (vilket orsakas av bl a hormonförändringar).

Du kanske behöver
kissa oftare än vanligt därför att din växande livmoder trycker på blåsan och hormoner påverkar vätskenivåerna i din kropp. Allt detta brukar klinga av längre fram.

Motion fortsätter vara nyttigt under graviditeten, men läs om
träning när du är gravid så du vet vilken typ av motion som passar under graviditeten och vilka riktlinjer du bör känna till

Tack för mamma också

Tack för båda mina föräldrar som alltid finns där!
Ni kanske oroar er lite för mycket ibland, men jag hade gjort samma sak med Harry!
Jag älskar er båda, tack för att ni finns!
-
Idag har vi inte gjort något.. vi är ju sjuka här hemma IGEN! Så vi sitter bara inne.. ritar lite, leker på golvet och sover mycket! Inte SÅ pjåkigt om jag får säga de själv ;).
Men vi var till hjärnhälsan idag också, skulle ju ha möte pga min adhd och få medicinering och någon att prata med, så det gick bra! Sen tog vi bussen hem och nu har vi nyss kommit hem från Kristers mamma. For dit en sväng och hälsade på, hon blev så glad av att se Harry. Han är ju faktiskt ett riktigt charmtroll! <3

Nu är Krister och försöker få Harry att sova och jag sitter här.. funderar på att gå och hämta min underbar Ben & Jerry glass som ligger i frysen o lockar.. hm kanske gör de ;).
Han en bra torsdagskväll!



Pappa <3

Tack gud, eller vem fan de än nu är som sitter någonstans, för min pappa!
Du är bäst <3.

Tack för att du är lugn och pratar med en.
Tack för att du låter mig leva mitt liv.

TACK!

Döden

Min mormor är döende.
Tänk hur "lätt" det är att säga.. att uttala just den meningen. Men innebörden av de betyder så mycket mer.
Död. Döden. Döende..
Vänjer man sig någonsin?

Vad händer när man dör? Vart kommer man? Blir de svart,blått, vitt eller rosa?
Att ingen vet.. att ingen kan svara är det som är läskigt.
Ovissheten.

Cancer.
Vilket ord... ett sånt litet ord med mycket bakom.
Caner. Tumörer. Metastaser.
Fula hemska ord.

Rädsla..
Rädd. Otrygg. Obehagligt. Läskigt.
Vill inte.

Men sanningen är att den är här nu.
De där fula hemska orden.
Sanningen.. gör ont.


Hem ljuva hem

Halv elva igår landade vi på Luleå airport och de kändes så.. konstigt?
Väldigt underligt då jag vant mig vid "storstaden" och dess tempo... här verkar allt vara i en "dvala". Deprimerande. Nej, hit flyttar jag nog aldrig mer- fast min älskade familj bor här.

Allting gick hur som helst väldigt bra. Jag sov och Harry.. ja han satt väl bara still och var trött han med, skönt var det iaf då jag mådde väldigt illa. Vi fick en hel rad för oss själva också!
Skönt att vara hemma och umgås med syrran o familjen, men saknar ju min andra hälft- Krister <3.
Han är ju min andra familj!

-

Idag vaknade vi tidigt för Harry hörde mormor och morfars röst, så de var bara att stiga upp fast vi inte somnade fören halv tolv säkert.
Men sen vid 10 sov vi i två timmar igen, otroligt skönt!

Här regnar de bara och är allmänt "piss" väder.. men de kanske blir en tur till storheden iaf!
Var ju så längesen jag var här så måste ju cheka in allt ;).

Nu ska jag gå och fika!
Ha en bra torsdag


Hem

Ikv åker jag och Harry hem!
Hem till mina föräldrar dvs.. känns som att behövs nu. Saknar syrran! <3.
Blir ju dyra biljeter men har ju världens bästa pojkvän, tack Krister. Älskar dig mest.

-

Idag har jag o Harry lekt lite, sovit i två timmar och nu tvättar vi o städar lite. Vill inte lämna massa stök till Krister.
Ska börja packa också! Mycket som händer nu men allting går bra.
Krister trivs på sitt nya jobb också, duktiga älsklingen! Fatta bäst min man är :) Är jätte stolt över honom.

-
nej, ska börja sätta igång nu! :)
Ha en bra dag, blir kanske inte så mycket uppdatering nu de senaste dagarna men de är ju för att jag är borta!
Kram


Haha, misslyckat kort men den bjuder jag på ;)

Stor staden

Nej, nu drar jag och bullen ut på äventyr i storstaden!
Så kanske vi åker hem med pappa när han slutat jobbet också! :)



Lycklig

Åh är så dålig på att uppdatera, men fan. Jag ska försöka skärpa mig (säger jag alltid).
I helgen har mina föräldrar varit här, så skyller på de ;).

Har iaf varit helt underbart mysigt då mina föräldrar + lillebror varit här!
Jag och Krister fick lite ensamtid också, de var sååå mysigt! :D.
Allting går så bra nu och vi är bara så lyckliga. Vill bara skrika ut allt men de går ju inte!
Men de kommer de också :).

-

Igår var de ju inskolning för Harry också men FY säger jag bara! Vilket jäkla dagis.. aldrig i LIVET att jag sätter Harry där.
För de första så har de blandat stora och små barn- vilket resulterar i att de stora barnen blir less på de små och slåss.
De stänger in ungarna i ett litet rum 20 min före maten och kallar de "samling", och förväntar sig att de små barnen (1-2) ska kunna sitta still i 20 min!?
Sen så ska de bära tallriken själv och äta själv. Öhm Hallåå? Harry har nyss lärt sig gå och kan inte äta själv. Han leker bara med maten och får inte i sig något, plus att han glömmer att dricka. Man måste sitta vid sidan om och hjälpa.
Sen så sitter de på helt vanliga stolar, vilket gör att harry bara ålar sig därifrån.
Sen var de stora damråttor i deras sovrum, usch!? Barnen var smutsiga och satt med snor rinnandes nedför näsorna- inte undra på att bakterier sprids? Hur svårt är de att torka ungarna om näsan?
och de har inge barnlås på skåpen så istälelt jagar de bort ungarna därifrån eller "skriker" på dom.

Nej, allvarligt. Hade NI velat sätta erat barn där?

-

Så idag är jag och plutten hemma! Vi ska ut snart så han får leka av sig, men först ska han nog sova.. och jag med! Är så extremt trött nuför tiden.
Nu ska vi snart äta lunch och sova, ha en bra dag!
Komemr bildbomb nu också

Min pappa och lillebror


Mormor och Harry <3


Min otroligt snygga man!


Morfar ger plutten godis!


Snygga plutte i ny fin tröja han fått av mormor!


Jag o Krister!


Mina två speciella killar! <3