Hormoner

Ens hormoner är verkligen i obalans när man gråter till Lejon kungen!
Går in i vecka 8 idag :).
Känns skönt, ett steg närmare friheten (= inge illamående).
Tycker så synd om Harry bara, vill inte att han ska få "lida" bara för att jag väljer att ha ett till barn, men just nu spyr jag ju bara o är svag.
Ska ringa mvc så de får skriva ut illamående tabl, för de funkar inte de här!

Fakta vecka åtta:
Barnet
Embryot är ungefär lika stort som ett krusbär. Nu ser man tår och fingrar tydligare. Hjärt-konstruktionen är utvecklad. I ansiktet kan man se överläppen, nästippen och ögonlocken. Bröstkorgen växer och sträcker ut embryot. Man kan redan nu mäta viss aktivitet i hjärnan. Armbågarna och knälederna utvecklas och armarna blir längre. 
Längd huvud till stjärt: 19 mm.


Mamma
Många gravida börjar känna avsmak för viss mat, tobak och alkohol. Håret kan kännas mer svårskött än vanligt. Vissa kvinnor upplever att de får tjockare och blankare hår under graviditeten. Ökade flytningar är vanligt. Det är helt normalt så länge det inte kliar eller gör ont. Om du får blödningar bör du kontakta din barnmorska. Ofta är det inget farligt men kan vara en förvarning om missfall. På grund av den förändrade hormonbalansen i din kropp kan du få akne. Dina kläder kan kännas trånga. Livmodern har vuxit från storleken på ett päron till en grapefrukt ungefär. Den värker likt mensvärk då den växer och tar plats.

Pappa/partner

Det kan kännas spännande att gå på första besöket hos barnmorskan. Där får ni information om vad som händer under graviditeten och vilka hållpunkter ni har på vägen. Läkarbesök, ultraljud, föräldragrupper, eventuella andningskurser, hur det ser ut på förlossningsavdelningarna i länet med mera. Barnmorskan ställer frågor för att få relevant information om er som kan påverka graviditeten. Vid besöket får ni också möjlighet att ställa frågor. Och tveka inte att som partner och/eller blivande pappa fråga om allt du undrar över.

Hos barnmorskan/kontroller
Någon gång mellan vecka åtta och tolv, i bland tidigare, är det dags för inskrivning hos barnmorskan. Där får du bland annat lämna olika prover och ni får möjlighet att prata om fosterdiagnostik. Alla gravida kvinnor erbjuds att göra en ultraljudsundersökning vid vecka 17-20 och du kan själv välja vilken ultraljudsmottagning du vill göra din undersökning på. Det är barnmorskan eller läkaren som skickar remissen till den mottagning du har valt.






Kommentarer
Postat av: carrå - mamma till Isabella

Ja precis! fast det är äju aldrig lätt att plugga, tror det lättare när man har barn faktiskt då måste man ju kämpa för deras skull cokså :)..



Äh inte så stor :)..vet de som haft större/lika stor som bara fått en så nojja inte, det är inte hälsosamt ;)..finns tvillingar i vår släkt med men skulle inte oroa mig så mycket, blir det två så blir det, man fixar allt :D..

2011-10-19 @ 19:39:11
URL: http://ettnyttsteg.blogg.se/
Postat av: camilla

ååhh, så gullegulligt :') blir så himla sugen på att få en egen liten bebbe nu när harry är så gullig och du ska ha fler!!



kommer ihåg att mamma & pappa hade någon bok om att vara gravid förut, exakt en sån där bild som var på framsidan, tyckte den var ASintressant, haha! :D

2011-10-19 @ 20:13:29
URL: http://ihateyourcrew.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback